The Kinii Ski Lodge

“The Kinii” Ski Lodge is a contemporary and eco-sustainable reinterpretation of the concept of a mountain lodge.

The ski lodge is designed as an “off-track” building, placed on the top of the hill, overhanging the valley below, where the fir forests thin out leaving spaces to the flight of eagles. The amazing views required an opening to the landscape in order to admire the natural beauty of the region from the highest point, preserving the landscape as much as possible. With the highest LEED protocols, the house is designed with a non-invasive logic: the volume is compact in order to avoid the dispersion of heat and the footprint on the ground is reduced.

Green roof solutions are part of the strategy to maximize thermal insulation. The outline of the building follows the ground and is set on the mountain by creating two levels of terraces that are protected from cold winds and extreme UV radiation. The house is divided into two blocks: one is designed for guests and the other for the homeowners. The two sections are connected by a triple living space placed crosswise on the south facade, linking vertically the living spaces in the sleeping area located upstairs through a double-height space in which is placed the stairway. Architecture, design, and all the finest materials from Italy are giving to this project that unique taste of beauty typical of the European way of doing design.